Bölüm Hakkında
  Ana Bilim Dalları
  Laboratuarlar

New Page 1

:: Otomotiv öğretmenliği (II. Öğretim) bölümünün ENF201 Temel bilgisayar bilimi dersinin I. ara sınavı 17 kasım 2009, saat 10:00, A 202 nolu dershanede yapılacaktır.

:: Tanışma

:: Azamai süreyi aşan öğr. sınav programı

:: Azami süresini aşan öğrencilerin bütünleme sınav programı.

:: ISKENDERUN D.Ç. VE TEMSA YA TEKNIK GEZI

:: OTOMOTİV IV. SINIFLARIN DİKKTİNE.

:: Department of AUTOMOTIVE Edu- Contents of the Courses

:: Department of MACHINING Edu- Contents of the Courses

:: TALAŞLI-CNC UYGULAMALARINDAN ÖRNEKLER

:: MİNİ KATALOG

Ders & Sınav Programları

2009-2010-DERS PROGRAMI (GUZ)

2009-2010 ARA SINAV PROGRAMI (GUZ)

2009-2010 EK KONTENJAN İÇİN ARA SINAV PROGRAMI

2009-2010 MAZERET TELAFİ SINAVI

Makine Eğitimi Bölümü Tarihçesi

GENEL BİLGİLER

Makine Eğitimi Bölümü 1982/83 öğretim yılında Otomotiv Eğitimi Anabilim dalı olarak kurulmuştur. 1992-1993 yılında da Talaşlı Üretim Eğitimi Anabilim dalı olarak iki programla eğitime başlamıştır. Aynı yıllarda Talaşlı Üretim ve Otomotiv Atölyeleri faaliyete geçmiştir. YÖK/Dünya Bankası II. Endüstriyel Projesi sağladığı olanaklar, bölümün atölye ihtiyaçlarını üst seviyelere gelmesini sağlamıştır. Eğitim ve Öğretim, Teknik Eğitim Fakültesi binasındaki dersliklerde, dil ve bilgisayar laboratuarlarında ve ayrı bir binada bulunan atölyelerde sürdürülmektedir. Atölyelerin yapımına 07.08.1985 yılında başlanmış ve 01.08.1997 yılında bitirilmiştir. 2378 m2 kullanım alanına sahip 2 katlı binada Talaşlı Üretim ve Otomotiv Öğretmenliğine ait atölyeler bulunmaktadır. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde ve Askeri Okullarda teknik öğretmenlik yapmaktadır. Bunun dışında diğer devlet sektörlerinde ve özel sektörde (İmalat ve Otomotiv) nitelikli ara teknik eleman olarak istihdam edilebilmektedir.

Lisans ve Yüksek Lisans derecelerine yönelik olarak eğitim ve öğretim programları ile Makine Eğitimi alanlarında teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilmekte, bu alanlarla ilgili araştırma, geliştirme ve döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır. Lisans eğitiminde, Endüstri Meslek Liseleri için meslek dersleri ve atölye çalışmalarını yürütebilecek bilgi, beceri ve alışkanlıklara sahip yeterli nitelikte teknik öğretmenler yetiştirmek temel amaçtır. Ancak İmalat Sektöründe de istihdam imkanları vardır. Meslek öğretimi için gerekli özel öğretim ve yöntemleri konusunda öğrenciler gereken oranda bilgilendirilmektedir. Bölümümüz F.Ü. Fen Bilimlerine bağlı olarak Lisansüstü programında teoriye ağırlık verilmekte ve öğrenciye akademik bir formasyon kazanma imkanı sağlanmaktadır. Bölümümüzün öğretim üyelerinin şu ana kadar 97 SCI yayını ve 153 adet Yurtiçi dergi yayını, 70 adet uluslar arası sempozyum  ve 114 adet ulusal sempozyum yayını bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına düşen SCI yayın sayısı 4.2,  uluslar arası sempozyum  yayınları ise 6.6 dır.