GENEL BESLENME İLKELERİ

Kodu / Türü

THS 520

AKTS

4

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

-

Ders İçeriği

 

Beslenmenin tanımı ve önemi, terminoloji, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineraller; özellikleri, vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinmeleri, su, enzimler, nükleik asitler, enerji metabolizması, yiyecek grupları ve özellikleri, yeterli ve dengeli beslenmek için yetişkin bir birey, gebe kadın ve emzikli kadınlar için günlük beslenme rehberi

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

 

Beslenme ögeleri, yeterli ve dengeli beslenme, toplumun beslenme sorunları, beslenme bozuklukları ve özel durumlarda beslenme, toplumda beslenme durumunun saptanmasında kullanılan yöntemler

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

1)Köksal O, Gıda ve Beslenme. Erciyes Üniversitesi Matbaası, 2001, Kayseri 2)Sencer E,  Beslenme ve Diyet.  İstanbul, 1987 3)Bertan M, Güler Ç (eds), Halk Sağlığı Temel Bilgiler. Güneş Kitabevi Ltd. Şti., Ankara, 1995.

4)Baysal A, Beslenme