ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 621

AKTS

8

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

 -

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda teknolojisi  ile ilgili dersl almış olmak.

Ders İçeriği

Şarküteri ürünleri teknolojisi.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Et ürünlerinin sınıflandırılması, klasik ve modern işleme metotları,  et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri, pişirme, soğutma, fermentasyon, kurutma metotlarının  tanıtılması ve kalite kontrol ile ilgili temel konuları öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, literatür tartışması

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Referans makaleler.