KANATLI ETİ HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT  622 

AKTS

6

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

 Gıda teknolojisi  ile ilgili ders almış olmak.

Ders İçeriği

Kanatlı etlerinin bileşimi, kesim usulleri, muayene şekilleri, bakteriyel, mantarsal ve paraziter hastalıkları, kesim yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon, muhafaza yöntemleri.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Kanatlı eti üretim teknolojileri, muhafaza şekilleri ve sanitasyon işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Referans makaleler.