SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 627 

AKTS

8

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda teknolojisi  ile ilgili ders almış olmak

Ders İçeriği

İçme sütü ( pastörize, steril ve kondanse süt ) teknolojisi, yoğurt, peynir, tereyağı, süttozu ve dondurma teknolojileri.      

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Sütü ürünlerine dönüştürürken başvurulan işlem basamaklarını, katkı maddelerini, ambalajlama şekillerini ve muhafaza koşullarını öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Konu ile ilgili genel kitaplar.