FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 628 

AKTS

8

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

-Gıda teknolojisi ve genel mikrobiyoloji derslerini almış olmak.

Ders İçeriği

Fermentasyon tanımı, fermente gıdaların üretiminde kullanılan  kültürler, fermente ürünlerin özellikleri, kefir ve kımız yapımı,  acidophilus ve bifidus yoğurdu, ymer, yakult gibi diğer fermente ürünler.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Fermentasyonda rol oynayan bakteri, maya ve küfler hakkında detaylı bilgi edinmek ve fermente süt ürünlerinin üretim teknolojilerini öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Dairy Microbiology -The Microbiology of Milk   Products.

- Genel kitaplar