SÜT ÜRÜNLERİNDE STARTER KÜLTÜR KULLANIMI

Kodu / Türü

VBT 629

AKTS

6

Saat / Hafta

1 2 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda teknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi ile ilgili dersleri almış olmak.

Ders İçeriği

Starter kültürlerin özellikleri, temel işlevleri; süt ürünlerinde (peynir, yoğurt, ayran, tereyağı, kefir, kımız vs ) kültür  kullanımı, kültürlerin hazırlanması ve kalite kontrolleri.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Süt ürünleri için starter kültür seçiminde, kullanımında, fermente ürün elde etmede  ve kontrolünde yeterli  bilgi kazanmak.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, laboratuvar uygulamaları  ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Dairy Microbiology -The Microbiology of Milk Products ( Ed.by R.K. Robinson )

- Konu ile ilgili genel kitaplar.