TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 631

AKTS

4

Saat / Hafta

1 2 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

-

Ders İçeriği

Tereyağları hakkında genel bilgi,  tereyağına işlenecek kremanın  özellikleri,  tereyağı üretim aşamaları, muhafazası, tereyağlarında görülen hata ve bozukluklar, uygulanan muayene metotları.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Tereyağının geleneksel ve modern teknolojik işlemlerle üretim  aşamalarını ve tereyağlarında laboratuvar  analiz yöntemlerini öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım,laboratuvar uygulamaları  ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Dairy Microbiology -The Microbiology of Milk Products (Ed.by R.K. Robinson)

- Konu ile ilgili genel kitaplar.