İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 632

AKTS

6

Saat / Hafta

1 2 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

-

Ders İçeriği

Pastörize, steril ve koyulaştırılmış (kondanse) sütlerin üretim aşamaları, muhafazası, bu ürünlerde görülen hata ve bozukluklar, uygulanan muayene metotları.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

İçme sütlerine işlenecek çiğ sütlerin nitelikleri ile üretim aşamalarını ve bu tip ürünlerde laboratuvar analiz yöntemlerini öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, laboratuvar uygulamaları ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

Genel kitaplar