YOĞURT  TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 633 

AKTS

6

Saat / Hafta

1 2 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

-

Ders İçeriği

-Yoğurda işlenecek sütün özellikleri,  yoğurt üretim aşamaları, kullanılan katkı maddeleri, muhafazası, yoğurtta görülen hata ve bozukluklar, kalite kontrolü.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Yoğurdun modern teknolojik işlemlerle üretim aşamalarını, oluşan hataları ve laboratuvar  analiz yöntemlerini öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, laboratuvar uygulamaları  ve konu ile  ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Dairy Microbiology -The Microbiology of Milk   Products.

- Genel kitaplar