SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Kodu / Türü

VBT 636

AKTS

8

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda kimyası ve gıda mikrobiyolojisi derslerini almak.

Ders İçeriği

Balık etinin ve diğer su ürünlerinin kimyasal yapıları, bozulma nedenleri, taze muhafaza, tuzlama, kurutma, dumanlama ve dondurma işlemleri, kutu konserve balık teknolojisi, diğer yenilebilir su ürünlerinin teknolojileri.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Balıkların ve diğer yenilebilir su ürünlerini (karides, midye, ıstakoz, kerevit, havyar) bozulmadan muhafaza etmek amacıyla başvurulan yöntem ve uygulamaları öğrenmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım ve konu ile ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Fish Processing Technology (Ed. by G.M.Hall)

- Control of Fish Quality (J.J. Connell)

- Konu ile ilgili genel kitaplar.