SU ÜRÜNLERİNDE  MUAYENE METOTLARI

Kodu / Türü

VBT  637

AKTS

6

Saat / Hafta

1 2 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda kimyası ve gıda mikrobiyolojisi derslerini almış olmak.

Ders İçeriği

Analiz için örnek alınması ve hazırlanması, taze, tuzlanmış, kurutulmuş, dumanlanmış, konserve edilmiş, soğutulmuş ve dondurulmuş, marine  su ürünlerinde (balık, ıstakoz, midye, karides vs.) duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz yöntemleri, standartlara uygunluğu.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Taze ve işlenmiş balıklar ile diğer yenilebilir su ürünlerinin (karides, midye, ıstakoz, kerevit, havyar) analiz yöntemlerini öğrenmek ve ilgili standartlara uygunluğunu ortaya koymak.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, laboratuvar uygulamaları  ve konu ile  ilgili araştırmalar.

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Konu ile ilgili genel kitaplar