GIDA KATKI MADDELERİ

Kodu / Türü

VBT 641

AKTS

6

Saat / Hafta

2 0 2

Dersi veren öğretim Üyeleri

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

Yıl / Dönem

-

Türü

Zorunlu / Seçmeli

Seçmeli

Ön-Şart / Önerilen

Gıda teknolojisi ve mikrobiyolojisiyle ilgili ders almış olmak.

Ders İçeriği

Antimikrobiyeller, antioksidanlar, kıvam arttırıcılar,  emülgatörler,  lezzet ve aroma arttırıcılar, renklendiriciler.

Amaç ve Hedefler

(Öğrenme çıktıları ve Yetkinlikler)

Gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddelerini  tanımak ve kullanılış nedenlerini bilmek,  gıda katkı maddelerini düzenleyen Uluslararası Organizasyonların faaliyetlerinden haberdar olmak ve takip edebilmek.

Öğretme Yöntemi

Teorik anlatım, literatür tartışması

Okutulduğu Dil

Türkçe

Ders Kitabı /

Diğer Materyaller

- Kodeks Alimentarius

- Türk Gıda Kodeksi

- Referans makaleler