Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Malzemeler
  • 1 Kğ Yoğurt
  • Kase döğme,
  • 1 Çay Bardağı Nohut,
  • 1 Çay Bardağı Fasülye,
  • 1 Kaşık Un,
  • 1 Adet Yumurta,
  • Yeteri Kadar Nane,
  • Yarpuz ve Tuz,



Yapılışı

Döğme, nohut ve fasülye ayıklanıp yıkandıktan sonra, 4 kase suda 40 dakika kadar kaynatılır.(Suyunu çekene kadar)
Yoğurt 2 ölçü su ile sulandırılarak içine yumurta konularak çırpılır
Bir kaşık un ilave edilerek karıştırılır.
Pişmiş olan döğme, fasulye ve nohut karışımına ayran ilave edilerek kaynayana kadar yaklaşık 25 dakika kaynatılır.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY