Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı ya da kemikli et
  • 1 kg patlıcan
  • 7-8 tane biber
  • 4 tane domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı ya da 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

Etler tencerenin altına dizilir.Alacalı soyulup tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlar suları sıkılarak alınır ve etlerin üzerine konulur.Patlıcanların üzerine doğranmış biberler ve en üste de doğranmış domatesler dizilir.Sarımsaklar bütün halinde ya da ikiye bölünerek domateslerin üzerine serpilir.Üzerine yağ eklenerek ocağa alınır.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte etler pişinceye kadar tutulur.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY