Malzemeler
- 300 gram yağsız kıyma
- 1,5 çorba kasesi köftelik bulgur
- 1 adet büyük kuru soğan(rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- Kuru reyhan , Maydanoz (ince ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, Karabiber ,Kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Yağlar ve 1 yemek kaşığı salça haricinde bütün malzemeler karıştırılarak 25-30 dakika kadar suyla yumuşatılarak yoğurulur. İstenilen şekil verilir. Tencerede salçayla yağ kavrulur. Su, kuru reyhan, tuz da eklenir. Kaynamaya başlayınca köfteler içine atılır. 15 dakika pişirilir.