Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Malzemeler
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 750 gr köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • Tereyağı
  • Yarım demet maydanoz ,Tuz ,Karabiber ,Pul Biber

İçi İçin

Öncelikle kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Tereyağında kavrulur. Başka bir taraftan orta yağlı kıyma kavrulur. Kavrulan kıyma küçük küçük doğranan soğanların içine eklenir. Oluşan karışıma baharatlar ve tuz ilave edilir. Maydanoz ince ince kıyılıp bu karışımın içine ilave edilir. Hazırladığımız bu iç buzdolabında donana kadar bekletilir.


Dışı İçin

Bulgur, yağsız kıyma, salça, yumurta, tuz karıştırılır ve 30 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan karışıma şekil verilip içine hazırlanan iç eklenir. Ardından oluşan top şeklindeki içli köfteler tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlanır. Tuzlu sudan çıkarılıp servis tabağına alınır. Üzerine bolca eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY