Malzemeler
- 500 gr yağsız kıyma
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 750 gr köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 5 adet orta boy kuru soğan
- Tereyağı
- Yarım demet maydanoz ,Tuz ,Karabiber ,Pul Biber
İçi İçin
Öncelikle kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Tereyağında kavrulur. Başka bir taraftan orta yağlı kıyma kavrulur. Kavrulan kıyma küçük küçük doğranan soğanların içine eklenir. Oluşan karışıma baharatlar ve tuz ilave edilir. Maydanoz ince ince kıyılıp bu karışımın içine ilave edilir. Hazırladığımız bu iç buzdolabında donana kadar bekletilir.
Dışı İçin
Bulgur, yağsız kıyma, salça, yumurta, tuz karıştırılır ve 30 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulan karışıma şekil verilip içine hazırlanan iç eklenir. Ardından oluşan top şeklindeki içli köfteler tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlanır. Tuzlu sudan çıkarılıp servis tabağına alınır. Üzerine bolca eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.