Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Malzemeler
  • 1 bardak lobik
  • 1 bardak dövme ( aşurelik buğday)
  • 1 adet kuru soğan
  • İsteğe göre kavurma veya Tere yağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • pul biber ,Nane, Maydanoz veya Reyhan
  • Tuz ,Su

Yapılışı

Önce Löbik (Börülce) az haşlanır. Sonra bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye; doğranmış soğanlar, kavurma ve tereyağı konularak kavrulur. İçerisine salça katılarak biraz daha kavrulur. Suyu konularak kaynamaya bırakılır. Yıkanarak hazırlanan dövme kaynayan suyun içerisine katılarak pişirilir sonra lobik de katılır pişirilmeye devam eder. İsteğe göre tuz ve pul biber katılır. Piştikten sonra İsteğe göre içerisine Nane veya Maydanoz katılır ateşten alınır servise hazırdır.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY