Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Malzemeler
  • 10 Adet Tarhana
  • 1 Kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 paket Margarin
  • 1 Tatlı kaşığı nane,

Yapılışı

Tarhana akşamdan 2 litre suya konulup kendiliğinden açılacak şekilde bekletilir. Suyu süzülmeyen tarhana orta ateşte yaklaşık 1,5 saat kaynatılır. Ayrı bir kapta hazırlanan yağ, salça ve soğan karıştırılıp biraz piştikten sonra nane karıştırılıp tarhananın üzerine dökülür. Yarım saat kadar da böylece piştikten sonra Kaselere konulup servis yapılır.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY