Peynirli Ekmek
Malzemeler
- 4 adet ekmek için;
- 1 kg. tuzsuz taze peynir
- 500 gr toz şeker
- 1 kg mayalı ekmek hamuru ( 4 ekmeklik)
Yapılışı
Toz şeker ile ufalanmış tuzsuz taze peynir karıştırılarak bir harç hazırlanır.
Pide (açık) ekmek fırınından almış olduğumuz ekmek hamuru dörde bölünür. Her bir hamur parçası ince bir şekilde açılır
pide şekli verilip kenarları kapatıldıktan sonra üzerine bolca serilir ve sonra fırında ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından
çıkarılarak kesilip servis yapılır.
Taş Ekmek
Malzemeler
- 3 Su bardağı un,
- 3 adet yumurta,
- 1 Su bardağı Süt,
- 1 Su bardağı su
- 1/2 Sıvı yağ
- 1 Çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Şerbeti için
- 2 Su bardağı toz şeker
- 3 Su bardağı su
Yapılışı
Bütün malzemeler bir kap içinde karıştırılıp çırpılır, karıştırılan malzeme yaklaşık 30dk dinlendirilir, bu işlemlerden sonra bir sac
yada yanmaz tavaya sıvı haldeki karışım dökülür ve yuvarlak bir şekilde krepler pişirilir.
Pişirme işlemi bittikten sonra bir servis tepsisine her bir katın arasına ceviz serpilecek şekilde üst üste dizilir ve hazırlanan ılık
şerbet dökülür.