Üniversitemizin Anasayfası | Üniversitemiz      
 
Anasayfa            Hakkımızda            Yayınlarımız            Etkinlikler            Duyurular            İletişim            Harputum Kütüphane
     

 

Peynirli Ekmek

Malzemeler
  • 4 adet ekmek için;
  • 1 kg. tuzsuz taze peynir
  • 500 gr toz şeker
  • 1 kg mayalı ekmek hamuru ( 4 ekmeklik)

Yapılışı

Toz şeker ile ufalanmış tuzsuz taze peynir karıştırılarak bir harç hazırlanır.
Pide (açık) ekmek fırınından almış olduğumuz ekmek hamuru dörde bölünür. Her bir hamur parçası ince bir şekilde açılır pide şekli verilip kenarları kapatıldıktan sonra üzerine bolca serilir ve sonra fırında ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır.

Taş Ekmek

Malzemeler
  • 3 Su bardağı un,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 Su bardağı Süt,
  • 1 Su bardağı su
  • 1/2 Sıvı yağ
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Şerbeti için
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 3 Su bardağı su

Yapılışı

Bütün malzemeler bir kap içinde karıştırılıp çırpılır, karıştırılan malzeme yaklaşık 30dk dinlendirilir, bu işlemlerden sonra bir sac yada yanmaz tavaya sıvı haldeki karışım dökülür ve yuvarlak bir şekilde krepler pişirilir.
Pişirme işlemi bittikten sonra bir servis tepsisine her bir katın arasına ceviz serpilecek şekilde üst üste dizilir ve hazırlanan ılık şerbet dökülür.

YEMEK KÜLTÜRÜ

MÜZİK KÜLTÜRÜ

BÖLGE TARİHİ

BÖLGENİN TURİZMİ

TANINMIŞ SİMALAR

COĞRAFİK YAPISI

 

 

Yöresel yemek tanıtımları ve tarifleri Yöreye ait musiki ve ezgilerin tanıtımı Bölgenin geçmişi ve yansıyan yönleri Bölgenin coğrafik yapısı ve tarihi Harput'a emeği geçenler Yer altı ve üstü zenginlikleri  
Yemeklerin yöresel tanıtımı Yöreye ait müzik aletleri ve tanıtımı Etnik, dini ve etnografik geçmişi Kış ve yaz turizmi Harput'un manevi büyükleri Bölgedeki endemik bitki ve hayvanlar  
  Halk oyunları ve yöresel kıyafetler Dil kökleri ve gelişimi   Tanınmış kişilerle yapılan röportajlar Bölgenin coğrafik konumu  
             
             
Copyright © Harput Uygulamave Araştırma Merkezi  2014 Tüm Hakları Saklıdır. Editör : Yavuz KISA --- Web Tasarım : Özlem ALPAY